My Image

SCHRIJFCURSUSSEN The Story Hunters

NIEUWE CURSUS 'VERHALEND SCHRIJVEN' START 27 SEPTEMBER. BEPERKT AANTAL PLAATSEN.

SCHRIJF JE VOOR 1 JUNI IN EN ONTVANG 15 % EARLY BIRD-KORTING

 

Meer uit je schrijftalent halen?

DAT KAN MET DE CURSUS 'VERHALEND SCHRIJVEN'. START 27 SEPTEMBER.

SCHRIJF JE VOOR 1 JUNI IN EN ONTVANG 15 % EARLY BIRD-KORTING


- 6 CURSUSAVONDEN VAN 2 1/2 UUR.
- KLEINE GROEP, MAX. 5 CURSISTEN
- DOCENT: HANS VAN BERGEN
INVESTERING IN JE ONTWIKKELING ALS SCHIJVER €345,-

(Schrijf je je in voor 1 juni, dan ontvang je 15% early bird korting en is de investering slechts €295,-)

Dinsdagavond 19:00 / 21:30 uur: 27 sept., 4, 11 en 25 okt. en 1 en 15 nov..

Schrijven valt te leren. Iedereen met aanleg voor taalgebruik kan door het leren van schrijftechnieken zijn of haar teksten naar een hoger niveau tillen.

Docent voor deze cursus is schrijver Hans van Bergen, Met zijn decennialange ervaring als schrijver en schrijfdocent/-mentor aan onder meer Schrijversvakschool ’t Colofon en de Amsterdamse Theateracademie, neemt Hans je graag mee naar nieuwe wegen op jouw pad als schrijver.

REACTIES VAN CURSISTEN

Het was een cursus waarin ik met behulp van creatieve opdrachten geleerd heb om op een andere manier met taal om te gaan. Het enthousiasme van Hans werkte zeer aanstekelijk en was een stimulans voor het schrijversbrein. Geweldig genoten en veel geleerd!
Monique Urlings
Hans is een coach die vanuit totale gelijkwaardigheid en eerlijkheid een spiegel vormt waardoor mijn schrijfcreativiteit vanuit mijn diepste wezen is gaan stromen. Zijn humor, enthousiasme en vooral grote vakkennis maken iedere coachsessie tot een verrijking.
Marianne Cranston

CURSUS VERHALEND SCHRIJVEN

6 CURSUSAVONDEN VAN 2 1/2 UUR.
KLEINE GROEP, MAX. 5 CURSITEN
DOCENT: HANS VAN BERGEN
INVESTERING IN JE ONTWIKKELING ALS SCHIJVER €345,-

(Schrijf je je in voor 1 juni, dan ontvang je 15% early bird korting en is de investering slechts €295,-)

Dinsdagavond 19:00 / 21:30 uur: 27 sept., 4, 11 en 25 okt. en 1 en 15 nov..

ONTDEK DE SCHRIJVER IN JEZELF

Weet je niet goed welke thema’s om over te schrijven bij jou passen? Ben je er nog niet achter wat jouw persoonlijke stem, richting of stijl is als schrijver? Wil je beter worden in het uitwerken van verhaallijnen? Meer spanning in je teksten brengen? Je karakters boeiender maken? Ben je de schrijver in jezelf nog aan het ontdekken? Of ben je al wat verder op het schrijverspad en wil je beter leren schrijven?

Dan is de schrijfcursus ‘Verhalend Schrijven'’ dé oplossing. In 6 lessen van twee en een half uur, ga je op zoek naar jouw persoonlijke grenzen waar je bij het creatieve schrijven tegenaan loopt. En je leert uiteraard over die grenzen heen te gaan. De 6-weekse schrijfcursus 'Verhalend Schrijven' is dé manier om inzicht in je schrijftalent en antwoorden op je vragen te krijgen.

Uitdagende opdrachten laten je ontdekken waar je nu staat in je schrijverschap. Je verwerft inzicht in waar je nog aan moet werken en waar je heen wilt met schrijven. Je krijgt meteen feedback op de opdrachten, zowel van de docent als van je medecursisten. Omdat je in je persoonlijke schrijfproces op zoek gaat naar de schrijver in jezelf, is de cursus geschikt voor zowel de beginnende schrijver als voor de al wat meer gevorderde schrijver.

Wat heb je geleerd als je klaar bent?

Je weet welk genre bij jou past. Je hebt inzicht in je zwakke punten en je weet hoe je die kunt verbeteren. Je bent niet bang voor de dreiging van de 'witte pagina' omdat je overal onderwerpen weet te vinden. Je beheerst diverse technieken die je sterker maken in alle aspecten van je schrijverschap. Je hebt inzicht in jouw persoonlijke pad als schrijver. En bovenal, je bent enorm gestimuleerd en gemotiveerd in het schijven.

VOOR WIE IS DE CURSUS BEDOELD?

Voor iedereen die beter wilt worden in het schrijven van fictieverhalen. Van verhalen die de kracht hebben de lezer op de eerste pagina bij de keel te pakken en hem geboeid vast te houden tot de laatste letter.

DE CURSUSOPBOUW

 • Les 1: Wat is de essentie van een goed verhaal en hoe vind je je onderwerpen?
 • Les 2: De setting. Het belang van een tot de verbeelding sprekende omgeving voor je verhaal.
 • Les 3: Personages en dialoog. Hoe ontwikkel je boeiende personages, die je verhaal dragen en voortstuwen? Dialogen onthullen je personages.
 • Les 4: Plot en scènes. Hoe bouw je een sterk plot, zodat je verhaal de lezer vasthoudt tot de laatste letter? Scènes zijn de bouwstenen van je verhaal.
 • Les 5: Begin en einde. Hoe schrijf je een sterke opening voor je verhaal die de lezer bij de keel grijpt en een einde dat de lezer bijblijft?
 • Les 6: Beschrijvingen en woordkeus. Ontdek je eigen unieke stem als schrijver. Schrijven is schrappen. Van de ruwe naar de definitieve versie.

Achter alles schuilt een verhaal.

Welk verhaal heb jij te vertellen?

DOCENT HANS VAN BERGEN


"Ik sta te popelen om in een inspirerende omgeving individueel of met een groep gelijkgestemden aan de slag te gaan met het prachtige vak van schrijven.

Zelf werk ik zo’n veertig jaar als zelfstandig schrijver van fictie en non-fictie. Ik heb tientallen scenario’s geschreven voor drama, radioverhalen, documentaires en docudrama voor diverse landelijke en buitenlandse omroepen.

Verder schrijf ik proza, poëzie, journalistieke reportages, columns, toneelstukken en musicals. Mijn werk werd meerdere malen bekroond. Zes jaar lang was ik de officiële stadsdichter van de gemeente Roermond.

Als docent creatief schrijven en schrijfcoach, heb ik jarenlang in diverse disciplines les gegeven aan onder meer Schrijversvakschool ’t Colofon en aan de Amsterdamse Theateracademie." (kijk hier als je meer wilt zien over mijn ervaring als schrijver)

My Image
ORGANISATIES WAARMEE HANS VAN BERGEN ALS SCHRIJVER O.A. MEE SAMEN HEEFT GEWERKT

 • TROS omroep, logo
 • KRO NCRV omroep logo
 • Human omroep, logo
 • Stacks Image 125
 • Stacks Image 129
 • Stacks Image 133
 • Stacks Image 137